رویکردهای پس از دانش‌آموختگی دانشجویان باغبانی بررسی شد

در این همایش که شامگاه سه‌شنبه ۹آذر ماه آغاز شد، رویکردهای پس از فارغ‌التحصیلی دانشجویان این رشته و نقش دانشجویان در پیشرفت و کارآفرینی بررسی شد. در افتتاحیه این همایش که به همت اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی باغبانی، گیاهان دارویی و فضای سبز ایران با محوریت اهمیت و کاربرد این رشته برپا شد، همایون فرهمند،عضو  هیئت علمی بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز درباره گلخانه و گیاهان زینتی، رضا صالحی، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران در خصوص گلخانه‌ها و مزارع صیفی‌جات و صاحبعلی بلندنظر، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز در حوزه تولید و اصلاح بذرهای سبزی‌جات سخنرانی کردند.

عضو  هیئت علمی بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز درباره گلخانه و گیاهان زینتی گفت: گل و گیاه صنعت گل و گیاهان زینتی می‌تواند اشتغالزایی خوبی را ایجاد کند و بستری مناسب برای مدیریت بحران اشتغال است.

همایون فرهمند با اشاره به پنجمین کنگره ملی و بین المللی گل و گیاهان زینتی که از ۲۲ تا ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ به میزبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز برگزار می‌شود افزود: به‌نژادی، گیاه‌افزایی، تغذیه و آب،  راهکارهای گسترش گردشگری بر مبنای گیاهان زینتی و منظر از جمله محورهای این کنگره بین‌المللی است.

وی درباره ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی کشور اظهار کرد: این ایستگاه یکی از ایستگاه‌های تحقیقی تابع مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی است که هدف آن هدایت تحقیقات در زمین گل‌ها و گیاهان به لحاظ فنی در سطح کشور است. این ایستگاه در سال ۷۵ در شهر محلات ایجاد شد.

وی درباره سابقه تحقیقات گل و گیاهان زینتی کشور نیز  تصریح کرد: در سال ۱۳۹۰ بر اساس سیاستهای سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی وزارت جهاد کشف کشاورزی با تشکیل کمیته علمی فنی تحقیقات گل و گیاهان زینتی کشور در محلات هدایت فنی و علمی پشتیبانی مالی تحقیقات گل کشور در هفت سایت لاهیجان تنکابن و رامین کرج جیرفت دزفول و اصفهان مرکز محلات محول شد و پیرو مصوبه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در سال ۱۳۹۰ با ارتقای ایستگاه تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی موافقت شد و این پژوهشکده در سال ۱۳۹۴ به طور رسمی از طرف شورای گسترش وزارت علوم به عنوان پژوهشکده تایید شد.

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران درباره مسئله بحران آب و ضرورت تشکیل گلخانه‌ها و مزارع صیفی‌جات نیز در این همایش گفت: مسئله بحران آب در همه جای دنیا وجود دارد و سالیان گذشته حتی مناطقی از کالیفرنیا نیز با آن دست به گریبان بودند، حتی بسیاری از گلخانه‌های در مناطق کشاورزی اسپانیا کاملا در بیابان‌های بی آب و علف اسپانیا ساخته شده است.

رضا صالحی،  با اشاره به فرصت‌های ایجاد شغل برای دانش‌آموختگان رشته کشاورزی افزود: راه‌‌اندازی مزارع صیفی‌جات و گلخانه‌های فوق پیشرفته، اصلاح بذر و... با توجه به معضلات آب از فرصتهای شغلی خوب برای دانش‌آمختگان رشته باغبانی است.

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز در حوزه تولید و اصلاح بذرهای سبزی‌جات نیز گفت: با وجود پیشرفتهای کشاورزی هر منطقه‌ای محصول خاص خود را دارد که در جاهای دیگر کیفتی مشابه نمونه اصلی ندارد؛ مثلاً در استان آذربایجان پیاز قرمز آذرشهر و سبزیجات در زمره‌ی این محصولات قرار می‌گیرند.

صاحبعلی بلندنظر وی با اشاره به مقام‌های جهانی ایران در عرصه سبزی و صیفی‌جات پرآب‌بر افزود: ایران مقام دوم دنیا در عرصه‌ تولید هندوانه و سوم دنیا در عرصه خربزه را داراست که بیانگر لزوم تجدیدنظ در تغییر الگوی کشت است.

وی تاکید کرد: سیستم آبیاری نوین و آبیاری تحت فشار و رو آوردن به کشت سبزیجات گلخانه‌ای و کاهش سطح کشت از جمله راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد و با در نظر داشتن این نکته که سبزیجات در کل محصولاتی پرمصرف از نظر نیاز آبی تلقی می‌شوند، نکات ذکر شده باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به جایگاه ایرانیان از نظر مصرف سبزی با بیان مصرف ۶۰۰ گرمی ایرانیان از سبزی‌جات در طور روز گفت: بر خلاف برخی آمارهای غلط، از نظر مصرف سبزی با کشورهای پیشرفته‌ برابر هستیم و اگر آمارهای ضد و نقیضی در این باره ارائه می‌شوند، به این دلیل است که ممکن است در مصرف یک محصول زیاده‌روی شود، در حالی که از سایر سبزیجات استفاده نمی‌شود.

همایش ملی «رسالت جامعه علوم باغبانی، گیاهان دارویی و فضای سبز در ایران» در روزهای ۱۰ و ۱۱ آذر ماه از ساعت 19 تا 22 در بستر ادوبی کانکت دانشگاه جهرم به نشانی:  https://vc.jahromu.ac.ir/farhangi2  برپا می‌شود.

در ادامه این همایش، چهارشنبه ۱۰ آذر ماه سعیده علیزاده، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز، موسی ترابی گیگلو، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی و محمد هدایت، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه خلیج فارس در حوزه علوم و مهندسی باغبانی و گیاهان دارویی سخن خواهند گفت.

پنج‌شنبه ۱۱ آذر ماه نیز بهداد علیزاده، رئیس انجمن منظر ایران، حمیدرضا حیدری، متخصص حوزه منظر و مدرس دانشگاه محقق اردبیلی و نسیم صحرایی‌نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات از ساعت 19 تا 22، در خصوص آینده شغلی منظر و فضای سبز سخنرانی خواهند کرد.

رویکردهای پس از دانش‌آموختگی دانشجویان باغبانی بررسی شد

شیراز-ایرنا- در همایش ملی «رسالت جامعه علوم باغبانی، گیاهان دارویی و فضای سبز در ایران» به میزبانی انجمن علمی دانشجویی علوم باغبانی دانشگاه جهرم به صورت مجازی با حضور اساتید، صاحب‌نظران و دانشجویان با محوریت نقش دانشجویان و اهمیت و کاربرد رشته علوم باغبانی، گیاهان دارویی و فضای سبز برگزار شد.

در این همایش که شامگاه سه‌شنبه برگزار شد، رویکردهای پس از فارغ‌التحصیلی دانشجویان این رشته و نقش دانشجویان در پیشرفت و کارآفرینی بررسی شد. در افتتاحیه این همایش که به همت اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی باغبانی، گیاهان دارویی و فضای سبز ایران با محوریت اهمیت و کاربرد این رشته برپا شد، همایون فرهمند،عضو  هیئت علمی بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز درباره گلخانه و گیاهان زینتی، رضا صالحی، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران در خصوص گلخانه‌ها و مزارع صیفی‌جات و صاحبعلی بلندنظر، عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز در حوزه تولید و اصلاح بذرهای سبزی‌جات سخنرانی کردند.