آلبوم تصاویر و بازخوانی قیام ۱۹ دیماه مردم قم(ازنگاه امام راحل و مقام معظم رهبری) که مبدا تاریخ تحولات جدید دنیا شد.

۱۵ دی ۱۴۰۳ | ۱۰:۱۰ کد : ۲۷۷۹ اخبار و اطلاعیه ها
تعداد بازدید:۴
آلبوم تصاویر و بازخوانی قیام ۱۹ دیماه مردم قم(ازنگاه امام راحل و مقام معظم رهبری) که مبدا تاریخ تحولات جدید دنیا شد.

قم- قیام خونین مردم قم در ۱۹ دی ۱۳۵۶ به عنوان نقطه عطفی در تاریخ ایران و سرآغاز یک تحول بزرگ و زمینه ساز پیروزی بزرگترین انقلاب دوران معاصر شد.

پیام امام راحل در خصوص قیام ۱۹ دی مردم قم

پیام امام راحل در خصوص قیام خونین ۱۹ دی مردم قم، جان تازه ای در کالبد مجروح ملت دمید و سبب شد تا مبارزه با رژیم پهلوی وارد مرحله تازه ای شود و شتابان به مسیر پیروزی حرکت کند.

امام خمینی (ره) در این پیام تاریخی خطاب به ملت ایران بشارت پیروزی مردم مسلمان انقلابی و شکست رژیم شاه را اعلام کردند و ضمن یادآوری و ارج گذاری به قیام ۱۵ خرداد، خیزش مردم انقلابی و طلاب حوزه‌های علمیه قم را در این راستا ارزیابی کرده و آن را مورد ستایش قرار دادند و اشاره به وحشیگری‌های رژیم شاه در قتل و کشتار مردم و برخورد سبعانه با مجروحان حادثه ۱۹ دی، از دیگر فرازهای این پیام است.

توجه به ترفندهای مکارانه رژیم و ضرورت حفظ وحدت و هوشیاری در مقابل آن از دیگر موارد توصیه شده در پیام بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران بود.

در این پیام امام راحل بر ویژگی‌های ممتاز مردم ایران نظیر وحدت و همدلی، روحیه شهادت طلبی، ایثار و فداکاری، نقش ارزنده بانوان در نهضت، نقش دانشجویان و دانشگاهیان در افشای ماهیت رژیم در داخل و خارج کشور، هوشیاری و دشمن شناسی مردم، استظهار به پشتیبانی قرآن و اسلام، شکست رژیم شاه و پیروزی مردم اشاره داشتند.

فرازهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص قیام تاریخی ۱۹ دی مردم قم

مقام معظم رهبری نیز در این دیدار بر اهمیت این قیام تاریخی اشاره دارند و در این خصوص فرمودند: «چرا میگوییم نوزدهم دی قم یک حادثه تحول‌آفرین تاریخی است؟ چون شروع و سرآغاز یک جهاد بزرگ است. از اینجا یک جهاد بزرگی در سراسر کشور آغاز شد که هدف این جهاد هم این بود که ایران عزیز را از هاضمه‌ی غرب بیرون بکشد؛ ایران را که زیر دست و پای فرهنگ معوج و غلط غربی و زیر تسلط سیاسی و نظامی غربی له شده بود، بیرون بکشد، مستقلش کند، هویت تاریخی ایران را احیا کند.»

مقام معظم رهبری همچنین فرمودند: «مسئله‌ی نوزدهم دی، صرفاً یک حادثه تاریخی گذرا نیست. اهمیت این حادثه از آنجاست که بخشی از ملت ایران که مردم عزیز قم بودند، حادثه‌ای را پیش از وقوع آن حس کردند. حس بیداری و هوشیاری این مردم به کمک آنها آمد، تا یک جریان عظیمی را در کشور شروع کنند. قضیه اهانت به امام بزرگوار در یک روزنامه و به قلم یک مزدور دربار طاغوت، از نظر خیلی از مردم سطحی نگر و ظاهربین، آن روز چندان اهمیتی نداشت؛ عمق این قضیه و بخش پنهانی این توطئه را احساس نمی‌کردند؛ درک نمی‌کردند. وقتی یک توطئه‌ای را انسان احساس نکند، طبعاً عکس‌العملی هم در مقابل آن نشان نمی‌دهد. مردم قم، جوانان قم، احساس کردند؛ درک کردند؛ اهمیت حادثه را فهمیدند. این مهمترین بخش از این حادثه‌ای است که در تاریخ انقلاب ما اتفاق افتاد. اگر شما قمیها آن درکی را که آن روز پیدا کردید، پیدا نمی‌کردید، به خیابان‌ها نمی‌آمدید، دفاع نمی‌کردید، شهید نمی‌دادید و آن رسوایی بی‌نظیر را برای دستگاه طاغوت به وجود نمی‌آوردید، معلوم نبود جریان مبارزات به این شکلی که اتفاق افتاد، اتفاق بیفتد و ادامه پیدا کند.»


نظر شما :