تکلیف قانونی ما ارتقاء نظام علمی، فناوری، پژوهشی و دستیابی به مرجعیت علمی است(دکتر حبیبا رئیس سازمان امور دانشجویان)

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از سازمان امور دانشجویان؛ نشست روسای برخی از دانشگاههای کشور در خصوص جذب دانشجویان بینالمللی با حضور دکتر حبیبا معاون وزیر علوم و دکتر قنبری معاون بورس و امور دانشجویان خارج در محل این سازمان برگزار شد.
دکتر حبیبا در این نشست گفت: جلسه امروز در راستای رسالتها و تکالیف قانونی ما در خصوص اجرای ماده 93، 97 و بند ب ماده 98 قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت که در موضوع ارتقاء نظام علمی، فناوری و پژوهشی و دستیابی به مرجعیت علمی از طریق جذب 320 هزار دانشجوی بینالمللی تا پایان سال 1407 تاکید دارد، برگزار شده است.
معاون وزیر علوم عتف با بیان اینکه دانشگاههای کشور ایران در مقایسه با کشورها منطقه وضعیت مطلوبتری دارند بنابراین پتانسیل مرجع علمی شدن را دارا هستیم؛ اظهار کرد: علم به ما هو علم ارزش دارد و ما به عنوان مسلمان باید از حریم علم و عالم حمایت کنیم و با قدرت در این عرصه گام برداریم و به مرجعیت علمی که رهبر معظم انقلاب همواره به آن تاکید دارند، دست یابیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: از سال 95 تا کنون مجموعا حدود 60 هزار دانشجوی بینالمللی در کشور در دانشگاههای دولتی به تحصیل پرداختهاند که از این تعداد81 درصد آنها در دانشگاههای وزارت عتف و 19 درصد در دانشگاههای وزارت بهداشت مشغول به تحصیل هستند.
دکتر حبیبا با اشاره به اینکه 47هزار و 388 دانشجو بینالمللی در دانشگاههای زیر نظر وزارت عتف، وزارت بهداشت، ادیان و مذاهب و پیام نور تحصیل میکنند؛ تصریح کرد: 35 هزار دانشجو در وزارت علوم و یک هزار و 871 دانشجو بینالمللی در دانشگاه پیامنور که آنها نیز ذیل وزارت عتف است و 875 نفر در دانشگاه ادیان و مذاهب مشغول به تحصیل هستند.
معاون وزیر علوم در خصوص سهم مقاطع تحصیل دانشجویان بین المللی بیان داشت: 43 درصد دانشجویان بینالمللی در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد، 18 درصد در مقطع کارشناسی، 17 درصد در مقطع دکتری تخصصی، 9 درصد در مقطع دکتری حرفهای مشغول به تحصیل هستند که بیشترین تعداد را دانشجویان کارشناسی ارشد به خود اختصاص دادهاند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه 70 درصد دانشجویان بینالمللی را دانشجویان پسر و 30 درصد آنها را دانشجویان دختر تشکیل دادهاند؛ افزود: بیشترین دانشجویان بینالمللی ما از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان و هندوستان هستند. با توجه به وجود 250 میلیون مسلمان در کشور هندوستان که 50 میلیون نفر از انها را شیعیان تشکیل دادهاند، این کشور میتواند گزینه خوبی برای جذب دانشجو بینالمللی باشد.
دکتر حبیبا با اشاره به اینکه تعداد 209 دانشگاه در کشور مجوز جذب دانشجوی بینالمللی دارند که بسیاری از آنها هنوز استانداردهای جذب دانشجو را ندارند و این موضوع تبعات خوبی در پی نخواهد داشت؛ اظهار کرد: انتظار داریم دانشگاههای بزرگ به طور جدی به موضوع جذب دانشجویان بینالملل بپردازند.
وی ادامه داد: عمده دانشجویان بینالمللی باید در دانشگاههای بزرگ تحصیل کنند زیرا این دانشگاه ها استانداردها را به خوبی رعایت میکنند.
معاون وزیر علوم در پایان خاطر نشان کرد: رقابت بسیار شدیدی در جهان برای جذب دانشجوی بینالمللی وجود دارد به طوری که اکنون کشور ترکیه 320 هزار و کشور روسیه 550 هزار دانشجوی بینالمللی مشغول به تحصیل دارد؛ برای دستیابی به مرجعیت علمی نیاز است با توجه به توانمندیهایی که در دانشگاههای بزرگ ما وجود دارد این دانشگاهها فعالتر از گذشته پا در میدان بگذارند و به جذب دانشجوی بینالمللی بپردازند تا بتوانیم به اهداف خود در برنامه هفتم پیشرفت دست یابیم.
نظر شما :