تأکید حجتالاسلام والمسلمین رستمی بر بهرهگیری از ماه رمضان برای تقویت باورهای دینی و ارتقای فرهنگی دانشگاهها

در اجلاس معاونان دانشگاهها مطرح شد؛
تأکید حجتالاسلام والمسلمین رستمی بر بهرهگیری از ماه رمضان برای تقویت باورهای دینی و ارتقای فرهنگی دانشگاهها
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با تأکید بر اهمیت ماه مبارک رمضان به عنوان فرصتی برای خودسازی و تقویت باورهای دینی، از دانشگاهها خواست تا با برنامهریزی مناسب، فضای دانشجویی را در برابر چالشهای فرهنگی تقویت کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگیو اجتماعی وزارت علوم به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در اجلاس معاونان دانشگاهها، ماه مبارک رمضان را فرصتی ارزشمند برای فعالیتهای فرهنگی و تقویت معنویت فردی دانست.
وی با اشاره به اینکه خداوند این ماه را برای بازسازی روحی و جبران کاستیها قرار داده است، به آیهای از سوره مزمل استناد کرد و بر ضرورت عبادت و شبزندهداری برای آمادگی بیشتر در مسیر بندگی تأکید نمود. رستمی فضای دانشگاهی را به دلیل حضور نخبگان دانشجویی از سراسر کشور، محیطی پویا و تأثیرگذار توصیف کرد و بر لزوم مدیریت هوشمندانه این فضا برای تقویت همبستگی و آگاهی فرهنگی تأکید کرد.
وی با استناد به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با مردم تبریز، اظهار داشت: دشمنان ما اعتراف میکنند به این نتیجه رسیدهاند که اگر بخواهند بر ملت ایران غلبه کنند و جمهوری اسلامی را از مواضع قدرتمندانه خود عقب برانند، راهش این است که در داخل کشور و در داخل ملت مشکل ایجاد کنند و مردم را دچار مشکلات و تهدیدات نرمافزاری کنند.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی با تشریح مفهوم تهدید نرمافزاری از منظر رهبر انقلاب افزود: اگر نرمافزار ما قوی باشد، ضعفهای سختافزار را میتوان جبران کرد، اما در صورت آسیبپذیری در حوزه نرمافزاری، حتی سختافزار قوی نیز کارایی نخواهد داشت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، با اشاره به نقش مناسبتهایی مانند محرم و نوروز در تقویت پیوندهای اجتماعی در ایران، بر اهمیت بهرهگیری از ماه رمضان برای ترویج ارزشهای دینی و فرهنگی تأکید کرد. وی با توجه به تقارن این ماه با تعطیلات دانشگاهی، از مسئولان خواست تا از فرصتهای باقیمانده برای برگزاری محافل قرآنی و برنامههای جمعی استفاده کنند. رستمی همچنین بر ضرورت برنامهریزی برای بازدیدهای هدفمند و اردوها تأکید کرد و از معاونان فرهنگی خواست تا با تلفیق جلسات و فعالیتها، تأثیرگذاری بیشتری ایجاد کنند.
وی با اشاره به اهمیت افزایش امید در فضای دانشجویی، حمایت از تشکلهای دانشجویی را ضروری دانست و ضمن تاکید بر لزوم افزایش امید در فضای دانشجویی و مقابله با جریان ناامیدسازی، از حمایت از تشکلهای دانشجویی به عنوان یک ضرورت یاد کرد و افزود: این دانشجوها با دغدغه و انگیزه فعالیت میکنند، اگرچه ممکن است گاهی انتقاداتی هم داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی بر اهمیت ارتباط نزدیک مسئولان دانشگاه با تشکلهای دانشجویی تاکید کرد و افزود: اگر با این دانشجوها بنشینید و محدودیتها را برایشان توضیح دهید، واقعیت را درک میکنند؛ اما اگر از آنها فاصله بگیرید، تندتر انتقاد میکنند.
وی در ادامه، به موضوع دانشجویان بینالملل پرداخت و از دانشگاهها خواست تا برنامههایی ویژه برای این دانشجویان طراحی کنند تا آنها با خاطرات مثبت از ایران، به سفیران فرهنگی تبدیل شوند.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی در پایان، با تأکید بر اهمیت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در دانشگاهها، خواستار بهرهگیری از فضای معنوی ماه رمضان برای تقویت این ارزشها شد. وی از دانشگاهها خواست تا با رعایت چارچوبهای قانونی و تعامل سازنده با دانشجویان، محیطی سالم و پویا برای تحصیل و فعالیت فراهم کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «باغبانی فرهنگ» باید جنبه علمی یابد و در این راستا ملزم به نوآوری هستیم.
حجتالاسلام سیدمهدی ساداتینژاد در شصت و پنجمین نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که صبح امروز (سهشنبه) به صورت حضوری و مجازی در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که یکی از راهبردیترین و طلاییترین نکات ایشان در بخش فرهنگ، باغبانی فرهنگ است، اظهار داشت: ما نیاز به «باغبانی فرهنگ» داریم و این باغبانی باید جنبه علمی یابد و در این زمینه ملزم به نوآوری هستیم.
وی خاطرنشان کرد: نوآوری و ایدههای خلاقانهای که دانشگاهها در زمینه باغبانی فرهنگ میتوانند مطرح کنند، به مجموعه ستاد وزارت علوم کمک شایانی خواهد کرد.
نظر شما :