برنامه بزرگ گردشگری دانشگاهیان از بهار آینده آغاز میشود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛ شامگاه دوشنبه از وزارت علوم، حسین سیمایی در نشست مشترک با سیدرضا صالحی امیری و امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان وزارت علوم و وزارت میراث فرهنگی افزود: با تفاهمنامهای که امروز بین وزارت علوم و وزارت میراث فرهنگی امضا شد، همکاریهای پژوهشی میان این دو وزارت تقویت خواهد شد و دانشگاهها در حوزههای مورد نیاز وزارت میراث فرهنگی کارهای پژوهشی انجام خواهند داد.
وی تاکید کرد: بر اساس این تفاهمنامه، از پایاننامهها و رسالههای دکتری که مربوط به حوزه میراث فرهنگی و تاریخ تمدن ایران باشد حمایتهای مادی و معنوی خواهیم کرد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه بر اساس قانون، ۴۰ درصد از مباحث آموزشی باید به حوزه مهارت مربوط باشد گفت: بخشی از این دروس میتواند مربوط به حوزه میراث فرهنگی و مرمت ابنیه و حفظ آثار تاریخی باشد و ما در بازنگری دروس دانشگاهی، این مبحث را مورد توجه قرار خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه امروز در همه کشورها با پدیدهای به نام جهان وطنی مواجه هستیم که میتواند به بحث تعلق به وطن آسیب بزند گفت: قطعاً آشنایی بیشتر دانشجویان و نسل جوان با میراث غنی تمدنی ایران اسلامی میتواند در تقویت همبستگی ملی و تعلق خاطر موثر باشد.
سیمایی از برنامهریزی مشترک بین وزارت علوم و وزارت میراث فرهنگی در زمینه گردشگری خبر داد و گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته از نیمه دوم فروردین ماه موج بزرگی از سفرهای گردشگری با هدف شناخت ایران توسط اساتید، دانشجویان و کارکنان انجام خواهد شد.
وزیر علوم تاکید کرد: سفرهایی که ما برای دانشگاهیان برنامهریزی میکنیم سفرهای هدفمند و با هدف شناخت آثار غنی تمدنی ایران اسلامی و فرهنگ عظیم ایران خواهد بود.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه امروز وزارت علوم با وزارت میراث فرهنگی گفت: مقرر شد پیشرفت این تفاهمنامه به صورت فصلی مورد ارزیابی قرار بگیرد و اجرای آن به صورت جدی پیگیری شود.
در پایان این دیدار، تفاهمنامه همکاری مشترک میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشکری و صنایع دستی به امضای حسین سیمایی و سیدرضا صالحی امیری رسید.
ابعاد راهبردی تفاهمنامه؛ از توسعه فناوریهای دیجیتال تا اکوسیستمهای کارآفرینی
این تفاهمنامه، چارچوبی جامع برای همافزایی ظرفیتهای علمی، فناوری و فرهنگی بهمنظور صیانت از مواریث ملی و توسعه صنایع خلاق ایجاد میکند. مهمترین اهداف آن عبارتاند از:
صیانت از میراث فرهنگی، تاریخی، طبیعی و معنوی با مشارکت دانشجویان و نخبگان دانشگاهی؛
کاربست روشهای علمی و فناوریهای نوین در ترویج، حفاظت و بازآفرینی میراث تمدنی؛
حمایت از پایاننامهها و پژوهشهای علمی مرتبط با تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران؛
بهرهگیری از ظرفیتهای انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی دانشجویی در برنامههای ملی و بینالمللی؛
ایجاد بسترهای نوآورانه در توسعه صنایع خلاق و تقویت اکوسیستمهای کارآفرینی در حوزههای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی؛
طراحی و اجرای رویدادهای علمی، فرهنگی و کارآفرینی در راستای توسعه پایدار گردشگری و صنایع خلاق؛
ساماندهی کسبوکارهای فناورانه و بهرهبرداری از فناوریهای نوین در حفاظت از میراث ملموس و ناملموس؛
همچنین، دو وزارتخانه در راستای پاسداشت ارزشهای فرهنگی و آیینهای ملی، متعهد به همکاری در برگزاری رویدادهای مرتبط با میراث ناملموس، بهویژه آیینهای ملی نظیر نوروز شدهاند.
این همکاری، گامی استراتژیک برای ارتقای دیپلماسی فرهنگی، تحکیم پیوندهای اجتماعی و ترویج مفاهیم هویتساز ملی در میان نسل جوان است.
نظر شما :