اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم ها در آموزش عالی

دکتر مینایی: سوق دادن تحقیقات دانشگاه به سمت بازار با مکانیزم تجاری‌سازی از اهداف دانشگاه جهرم برای مقابله با تحریم ها می باشد.
اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم ها در آموزش عالی

سوق دادن تحقیقات دانشگاه به سمت بازار با مکانیزم تجاری‌سازی

علم و پژوهش اولین توصیه رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب می باشد، به طوریکه رهبری فرزانه انقلاب در این بیانیه می فرمایند: دانش،‌ آشکارترین وسیله‌ی عزّت و قدرت یک کشور است و روی دیگر آن، توانایی است. ایشان در ادامه راه حل تمام مشکلات را اقتصاد مقاومتی برمی شمارند، اقتصادی که درون‌زا، مولّد، دانش‌بنیان، مردمی و تصدّیگری نکردن دولت در آن باشد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه جهرم دکتر کامبیز مینایی سرپرست دانشگاه جهرم در ارتباط با تجاری سازی ایده ها گفت: درون‌زا شدن اقتصاد مستلزم سوق دادن تحقیقات دانشگاه به سمت بازار با مکانیزم تجاری‌سازی یا همان تکمیل زنجیره ارزش فناوری‌های نوظهور در چارچوب شبکه شرکت‌های دانش بنیان است. در همین راستا و بر اساس سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبری فرزانه انقلاب ابلاغ گردیده دانشگاه جهرم تمام سعی خود را داشته تا با مد نظر قرار دادن این سیاست‌ها ابتدا با تشکیل کمیته اقتصاد مقاومتی برای تبیین و فرهنگ سازی موضوع اقتصاد مقاومتی و اتخاذ تصمیمات حمایتی تشویقی از پایان‌نامه‌های تحقیقاتی کاربردی، برگزاری همایش ها و سمینارهایی با موضوع اقتصاد مقاومتی، برگزاری کارگاه تجاری سازی ایده ها، ایجاد و توسعه واحدهای فناورِ مرکز رشد دانشگاه جهرم و تجاری شدن ایده ها و برگزاری دوره های کارآفرینی و ارتباط هر چه بیشتر دانشگاه با حوزه صنعت گام های موثری بردارد.

سرپرست دانشگاه جهرم افزود: این دانشگاه نیز با تکیه بر توانمندی های علمی خود نیز روشی نوین و کم هزینه، برای مهار ریز گردها ابداع کرده و توانسته در کم کردن هزینه دولت برای حل معضل بزرگ کشور از طریق رایزنی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نقش اثرگذاری داشته باشد.

دکتر مینایی در ادامه به مدیریت اجرایی درونی دانشگاه اشاره و افزودند: به منظور مدیریت اجرایی دورنی نیز دانشگاه جهرم تلاش مضاعفی دارد تا با اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی در هزینه ها، استفاده بهینه از منابع، خرید کالا و اقلام مورد نیاز دانشگاه از بین کالاهای داخلی برای حمایت از کالای ایرانی و رونق بخشیدن به تولید ملی نقش بسزای خود را در مقابله با تحریم ها ایفا کند.

در ذیل برخی اقدامات انجام شده در دانشگاه جهرم در حوزه اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم ها به اختصار اشاره می شود:

1.       تأسیس کلبه کارآفرینی به عنوان شتاب دهنده استارتاپ

2.       برگزاری کارگاه از ایده تا درآمد

3.       برگزاری کارگاه تجاری سازی ایده ها

4.       برگزاری سمینار روش های کارآفرینی

5.       ارائه تسهیلات قرض الحسنه برای ایده های نوآوری دانشجویان

6.       صرفه جویی در اقلام مصرفی مانند کاغذ و ...

7.       حذف کاغذ از مکاتبات و استفاده کامل از سامانه اتوماسیون

8.       خرید کالای ایرانی

9.       ایجاد روحیه نشاط و امید به آینده در بین دانشجویان

10.   استفاده از ظرفیت خیرین در برخی نیازهای دانشگاه از جمله ساخت مسجد دانشگاه

11.   ایجاد و توسعه واحدهای فناورِ مرکز رشد دانشگاه جهرم و تجاری شدن ایده ها (از ایده تا پدیده)